>

09| Lis 2018

Sexten, točnije skijalište 3 Zinnen Dolomites, u južnom Titolu ugošćuje hrvatske obitelji od davne 1970. Skijalište karakterizira izvanredna priroda Dolomita te kako je popularno zimi, mnogima je i omiljena ljetna destinacija. Skijalište ima preko 100 km savršeno uređenih skijaških staza koje povezuju 3 brda Helm, Rotwand i Stiergarten.

Iako mnogima prije par godina nepoznato skijalište, Sexten je nama prirastao srcu. Možda zbog ugodne atmosfere, predivne prirode ili odlično uređenih skijaških staza na kojima nema gužve. Svatko ima svoj razlog zašto jednostavno voli Sexten.

Kako se mi u Sexten vraćamo, tako nas on svake godine iznenadi i ponudi nešto novo čemu se možemo radovati u nadolazećoj sezoni. U zadnjih par godina realiziran je plan povezivanja Helma i Rotwanda preko Stiergartena što je uvjetovalo nastanku novih vrhunski skijaških staza i modernih skijaških žičara.

Skijalište je prije svega odlično koncipirano za obitelji zbog širine svojih skijaških staza, odličnih ski liftova koji su prilagođeni djeci i raznih atrakcija za velike i male skijaše. Upravo zbog toga Skijaško učilište svoju školu skijanja provodi u Sextenu, na skijalištu koje ostvaruje dječje snove. Na vrhu Rotwanda svake nas godine čekaju i s osmijehom na licu pozdravljaju divovski snjegovići sa svojim krznenim četveronožnim prijateljima sobovima koji jedva čekaju maženje i “slatkiše za sobove”. U blizini se nalazi i veliki igloo kao savršeno mjesto za kratki odmor od skijanja. Uz mnoge dječje staze sa zabavnim sadržajem i rekvizitima, od ove će godine atrakcija biti i 2 nove dječje skijaške staze s mnogobrojnim zavojima, snježnim mostovima i tunelima.

                                             

Nakon više od 40 godina stari je dvosjed “Mittelstation” na Helmu zamijenjen novim modernim šesterosjedom firme Leitner. Osim što ima grijana sjedišta i pokrov, dodatno je osiguran za male skijaše. Uz novi šesterosjed “niknule” su 2 nove skijaške staze za slabije skijaše, jedna na Helmu, druga na Rotwandu. Bogati izbor “kućica”-restorana za apres ski od ove sezone krasit će gurmanska koliba Zin Fux u podnožju staze Drei Zinnen.

 

Vrhunac svega je povezivanje austrijskog Thurnthaler (Sillian) s Stiergartenom te Val Comelica (skijalište u mjestu Padola) s Kreuzbergpassom koje se planira ostvariti u narednih par godina. Iz tada sadašnjih 110 km skijalište će na kraju imati 160 km skijaških staza najljepšeg, UNESCO zaštićenog dijela Dolomita. Planirana ekspanzija učinit će skijalište prvim i jedinim skijalištem na cijelom području Dolomiti Superski, koje dopire izvan granica Italije i povezuje dvije zemlje i tri regije. U samo jednom skijaškom danu upoznat ćemo 3 različite kulture i moći ćemo probati tradicionalne specijalitete tri različite kuhinje – austrijske, talijanske i južnotirolske.

Ako vam zabave na skijama nije dovoljno, možete
se izuti iz skijaških cipela i otići na jedno od 2 sanjkališta (Rotwand i Haunold). Ako vam pak skijanja nije dovoljno možete nam se pridružiti na noćnom skijanju i sanjkanju u San Candidu (skijalište Haunold), predivnom alpskom gradiću idealnom za šetnju i shopping.

Ugodna, obiteljska atmosfera osim na skijalištu vlada i u novo uređenom Helm hotelu u kojem smo smješteni. Osim odličnog doručka i večere, ugodnih soba u hotelu možete uživati u spa centru dok vašu djecu svake večeri animiraju naši treneri u igraonici unutar samog hotela. Da u hotelu vlada prava obiteljska atmosfera, hotel je uredio pravi obiteljski dnevni boravak s kaminom. Helm hotel nudi prijevoz do skijališta koje je udaljeno samo 500 m. Ako se ne želite skijati, možete šetati prelijepom prirodom, planinariti ili se odlučiti za skijaško trčanje.

                

U sve čari i ljepote Sextena možete se uvjeriti na obiteljskom kampu od 05.01. do 12.01.2019. uz najbolju školu skijanja u Hrvatskoj!

Vidimo se u Sextenu!

Nažalost smještajni kapaciteti su nam popunjeni, ali još uvijek primamo zainteresirane za našu školu skijanja. Za detaljnije informacije i ponudu obratite nam se na:

[email protected] ili na 2399950