>

25| sij 2018

Željeli bismo upozoriti sve one koji koriste usluge učitelja skijanja, a posebno roditelje koji upisuju svoju djecu u školu skijanja ili na privatnu poduku na hrvatskim i inozemnim skijalištima, na slijedeće:

 

  • provjerite jesu li učitelji skijanja ili daskanja na snijegu koje angažirate zaista osposobljeni za rad od strane obrazovnih ustanova 
  • posjeduju li važeću licencu za rad izdanu od strane HZUTS-a
  • imaju li vidljivo istaknuta obilježja učitelja skijanja/daskanja 

Kako bismo vam olakšali razlikovanje između pravih , licenciranih učitelja skijanja/daskanja i onih koji to nisu, niže je prikazano sve što učitelj skijanja/daskanja koji obavlja svoj posao prema pravilima struke i zakona mora imati.

Svakako provjerite je li učitelj kvalificiran za rad i osigurajte sebi i svojoj djeci stručnu i prije svega sigurnu poduku skijanja/daskanja na snijegu.

 

              

 

                  

 

Na članskoj iskaznici izdanoj od strane HZUTS-a mora pisati Učitelj ili Demonstrator skijanja/snowboarda te mora biti naljepljena licenca/markica za tekuću godinu. Markica kao što je prikazano na slici može biti IVSI ili ISIA međunarodna licenca. Ako na iskaznici piše “Pripravnik učitelja skijanja ili snowboarda”, ta je osoba još u procesu osposobljavanja za zvanje, nije učitelj i ne smije samostalno podučavati.

 

Također je važno da učitelji koji rade na skijalištima imaju vidljivo istaknuta obilježja (na jakni) ISIA UČITELJ, UČITELJ SKIJANJA ili DEMONSTRATOR.

 

Ako niste u mogućnosti provjeriti sve gore navedeno, obratite se Hrvatskom zboru učitelja i trenera sportova na snijegu (HZUTS) na email: [email protected] i oni će provjeriti za Vas.