>

21| sij 2015

piše: Dag Modrić
 Obiteljski Kamp San Candido 2015

ŠKOLA SKIJANJA NA U-FLEX SKIJAMA

 Elan_U-FLEX_logoTim Skijaškog Učilišta u suradnji sa Elanom testirao je skije s U-flex tehnologijom za vrijeme održavanja Obiteljskog kampa u Sextenu 2015 godine. U školi skijanja koja je trajala šest dana podučavali smo djecu u dobi od tri godine starosti (početnici), pa do starosti od deset godina s već stečenim predznanjem skijaške tehnike. Svi polaznici skijali su na novom proizvodu Elana, U-flex skijama različitih dužina primjereno starosnoj dobi, visini djeteta i znanju skijanja. Dojmovi su zapanjujući! Već drugog dana, početnici su pravilno izvodili plužne zavoje s pritiskom na rubnike skija. Četvrti dan škole skijali su paralelno na blažim dijelovima staza, a na strminama koristili neku vrstu osnovnog zavoja i plužnog luka 

 Skijasko_Uciliste_Elan_Obiteljski_Kamp_2015_2

s postavljenom vanjskom skijom na rubnik. Oni stariji, su u vrlo kratkom roku prihvatili “paralelku” i uspijeli savladati i crne staze.

elan_u-flex_tehnologija

U-flex tehnologija omogućava postavljanje skije na rubnik i djeci u najranijoj starosnoj dobi, kada još nisu tjelesno sposobni savinuti klasičnu skiju i postaviti je na rubnik. Nedostatak je što je visina skija ograničena do 100 centimetara. Elan razvija tehnologiju i za sezonu 2015/2016 očekujemo nova dostignuća i duže skije. Kada se još upare i skijaške cipele sa U-flex tehnologijom rezultati su još fascinantniji. Naša je preporuka da djecu od najranije mladosti učite skijati na U-flexu i ubrzate i olakšate prve korake na snijegu koji znaju biti vrlo traumatični. Klinci u školi koju smo proveli u Sextenu, doslovno su uživali.

Vaš SU Team